22 мар. 2018 г., 11:31  

За виното 

  Поэзия » Философская, Другая
300 0 0

За виното сега ми се говори –

кръв Божия – свидетел на погроми,

причина за победи свръхчовешки,

но също и за непростими грешки.

 

За виното сега ми се говори –

страстта разлята във безкрай любови,

руменината в радости и песни,

омаята на мигове чудесни.

 

За виното сега ми се говори,

за пошлите му тайни и раздори,

повлича ни или ни извисява,

лек и отрова то за нас остава!

 

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??