Mar 22, 2018, 11:31 AM  

За виното 

  Poetry » Phylosophy, Other
299 0 0

За виното сега ми се говори –

кръв Божия – свидетел на погроми,

причина за победи свръхчовешки,

но също и за непростими грешки.

 

За виното сега ми се говори –

страстта разлята във безкрай любови,

руменината в радости и песни,

омаята на мигове чудесни.

 

За виното сега ми се говори,

за пошлите му тайни и раздори,

повлича ни или ни извисява,

лек и отрова то за нас остава!

 

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??