За външния блясък
Не ти ли е тъжно
ти да си такава?...
За хората ти си
“излъскан предмет”…
Аз виждам, че никой
при теб не остава,
а търси при другите
своя късмет!
О, ти не разчитай
на грим и на блясък!
Човекът е силен
със свойта душа.
Нетрайното просто
се срива със трясък.
Надявам се и ти
туй да разбереш!
© Христо Славов Все права защищены