Задето бе до мен в най-трудните моменти
и усмивката ти бе най-хубавото случващо ми се.
Задето опората ти опази ме, за да не залитна
като много други, да се сгромоля.
Задето като удавник хванах се за тебе
и не ме пусна за нищо на света,
колкото и болка да ти причинявах,
към дъното със себе си да те завличах.
Задето позволи ми от теб да се поуча,
с търпение към невежеството ми се отнесе.
Задето от някои мечти се отказа,
за да бъдеш ти днес до мен.
Задето даде ми в пъти повече,
отколкото аз можах на теб,
за което не намекна ми никога даже,
а камо ли пък да ме упрекна.
Задето и най-незначителното направи
за най-малкия жест и усърдие,
които забрави навярно със времето,
но които трепват все още в сърцето ми.
За всичкото туй, Благодаря ти!
А в останалите ни мигове заедно.
Аз ще съм за тебе това,
което ти досега бе за мене.
Калин Вълов
en
© kalinvalov Все права защищены