27 февр. 2008 г., 14:04

Задушница 

  Поэзия
582 1 7
 

Черното шалче, в торбичка храна...

Жито и вино, вода, хляб, сълза,

чувство за преходност и за малко вина,

а с тях и цвете да донеса...

 

На паметник ви гледам, мои обичани,

знам, че "там"сред ангели живеете.

На вас, от снимките, вече приличаме,

само дето по-малко се смеем.

 

Какво да  разкажа, нещата се променят,

 но хората - някак - остават си същите.

Добри, малко тъжни, а  всъщност - примирени.

Но - всекиму според делата Господ връща.

 

Черното шалче, в торбичка храна...

Свещица запалвам пред вечния дом.

Счупва се сякаш незнайна стена.

Бъдещето днес коленичи в поклон.

© Люска Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??