17 февр. 2022 г., 14:52  

Загадка 

  Поэзия » Любовная
311 3 6

В лицето ти оглеждам се и мисля колко е самотно...

Какви ли тайни крие то неразгадани...

Там взирам се и търся ги охотно,

но зад него всички те остават непрогледни кат' тумани.

 

Що ли ребуси има в твоето съзнание,

които не мога да отгатна.

Взрив от похот и желание,

а може би двуликост непонятна.

 

По дяволите...преследват ме чертите мили.

Не дават ми покой.

Танцуват в мозъка ми като самодиви

и играят с разума двубой.

 

Дълго скитам през ниви и гори,

за да намеря ключа към твоята душа.

Дълго лутам се из неприветливи земи,

ала тъй и не успявам теб да разбера.

 

 

 

© Veronika Mihova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??