22 сент. 2015 г., 10:02

Заложна къща 

  Поэзия » Другая
367 0 2

Какво да си заложа:

съня, страха, вината

и старата си кожа,

и част от самотата.

 

Дали ще я харесат

честта ми безподобна,

на нечии интереси,

 дали ще е удобна?

 

А колко ще получа

в замяна на залога?

Дали ще се науча,

 дали въобще ще мога

 

в уреченото време

да плащам всички вноски?

Залога кой ще вземе

без да разпитва? Просто

 

за къшея мизерен,

а не за свободата…

Залогът е премерен –

залагам си душата.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??