7 февр. 2023 г., 10:49

Залостени делници 

  Поэзия
291 2 10

 

 

 

Притиснати под падащия сняг,
залостваме сърцата си за рими.
Сънуваме поляни с кукуряк,
предпролетно ни връхлетяват зими.

 

Калта – покрита с бяла канава, 
надянала е  булчинска премяна.
Царува в незапомнен карнавал,
празнува краткотрайната подмяна.

 

Безсмислено упорства светъл лъч,
пробил сгъстени облачни завеси.
Благословена с топлина и глъч, 
мечтана пролет, идваш ли, къде си?

 

© СК Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??