Човекът не живее само с вещи,
колкото и ценни да са те,
а нужни му са две ръце
горещи
и едно чувствително сърце.
И трябват му: разбиране човешко,
близост, споделена топлота
и две очи -
усмихнати насреща,
които казват хубави неща.
За тях готов е в огъня да стъпи,
да ги търси и накрай света...
Заменям всички мои вещи
скъпи
за лекарство против самота!
© Славка Любенова Все права защищены