То, всяко Начало, започва от никъде.
Понесло вързопче куражец в ръце,
внезапно, полека и без много приказки,
Началото тръгва незнайно къде.
В невзрачната сянка на важните работи,
току под табелата "Пълен боклук",
голямото Нищо, ненужното, слабото,
е само зародиш на някого друг.
И носи го често животът във джоба си,
за него, посоките нишки предат,
защото, да бъде Начало, способно е
най-малкото Нищо, поело на път.
Радост Даскалова
© Радост Даскалова Все права защищены