16 дек. 2011 г., 19:31

Заря 

  Поэзия » Любовная
703 0 7

В розово листче устни ще свия,

ще ти дам с дъха си живот...

Жега... И жажда!... Позволи да отпия!

В сърцевината си нося най-сладкия плод.

 

Ще запаля в очите ти празнични свещи...

(Да знаеш по-добра светлина?)

Ще докосвам полека, че съм толкоз гореща,

че има опасност да те изгоря...

 

Ще те разлистя... до кожа... и сила!

От тази сила ще взема искра,

ще светя в ръцете ти без да моля за милост,

докато се разпръсна в многоцветна заря...

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??