25 окт. 2016 г., 12:36

Защо се молим за спасение? 

  Поэзия
546 0 0

Защо когато сме накрая 
се молим за спасение?

Не бяха ли достатъчни божиите знаци 
след онази тежка чума
да се променим 

Променихме мисленето си,
но душата ни остана кална.

Дори дъжда на Ренесанса не успя да ни измие 
Останахме си калта,
от която Господ ни създаде

 

© Емил Костов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??