Предисловие:
2020 г. е подвластна на планетата Юран, който вещае разрушение в глобален план.
Защо Уран!?
Ти, Уран, злокобен и толкова разрушителен.
Защо нападна човечеството с вирус умопомрачителен?!
Нали действията ти постепенни и по-бавни бяха,
обаче невидимите врагове светкавично долетяха!
Пандемии е имало, а и до скоро в ХХ век,
когато по-простичко е битувал обикновения човек,
а сега в във времето на голям космически прогрес,
в целия свят избухна един смъртоносен процес.
И Азия – огнището на Covid 19, сякаш успя да се пребори,
а Европейската общност бързо границите си затвори,
като прие българската стратегия – без съмнение адекватна,
Първа, Мъдра, Своевременна и Всеобхватна.
От столетия всички се социализирахме,
но до скоро астрологията за фалшива я третирахме,
за Уран бяхме в неведение, но сега в домовете се изолирахме,
с GSM-ми, чрез Facebook само си комуникираме.
Крехката ни икономика вероятно ще е наранена,
1е първостепенната ни грижа за здравето е отредена
и адмирации за медиците – войни, всеотдайни и неуморни,
в благородната им дейност смели и професионално отговорни
Убедени сме, ще успеем психозата да укротим.
Ще произведем ваксината и живота на хората да съхраним.
Ти, Уран ще бъдеш отхвърлен, победен и знай,
че скоро, много скоро на ужасът ще настъпи край!
© Анна Стратева Все права защищены
Сега го правя, но по нищо не разбрах, че творбата е иронична. Може би, ако бе в хумористични, това щеше да помогне.