31.03.2020 г., 17:20 ч.

Защо Уран!? 

  Поезия » Гражданска, Свободен стих
537 0 3

Предисловие:

2020 г. е подвластна на планетата Юран, който вещае разрушение в глобален план.
 

Защо Уран!?
 

Ти, Уран, злокобен и толкова разрушителен.

Защо нападна човечеството с вирус умопомрачителен?!

Нали действията ти постепенни и  по-бавни бяха,

обаче невидимите врагове светкавично долетяха!

 

Пандемии е имало, а и до скоро в ХХ век,

когато по-простичко е битувал обикновения човек,

а сега в във времето на голям космически прогрес,

в целия свят избухна един смъртоносен процес.

 

И Азия – огнището на Covid 19, сякаш успя да се пребори,

а Европейската общност бързо границите си затвори,

като прие българската стратегия – без съмнение адекватна,

Първа, Мъдра, Своевременна и Всеобхватна.

 

От столетия всички се социализирахме,

но до скоро астрологията за фалшива я третирахме,

за Уран бяхме в неведение, но сега в домовете се изолирахме,

с GSM-ми, чрез Facebook само си комуникираме.

 

Крехката ни икономика вероятно ще е наранена,

1е първостепенната ни грижа за здравето е отредена

и адмирации за медиците – войни, всеотдайни и неуморни,

в благородната им дейност смели и професионално отговорни

 

Убедени сме, ще успеем психозата да укротим.

Ще произведем ваксината и живота на хората да съхраним.

Ти, Уран ще бъдеш отхвърлен, победен и знай,

че скоро, много скоро на ужасът ще настъпи край!

© Анна Стратева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Когато съм сгрешил, имам достойнството да се извиня.
    Сега го правя, но по нищо не разбрах, че творбата е иронична. Може би, ако бе в хумористични, това щеше да помогне.
  • За съжаление, явно не сте усетили ирионоята и символа. Цялото произведение потвърждава Вашето мнение за Астрологията !!!
  • Да, бе, да, и брадата на Козирог минава през задника на Андромеда, докато фазата на Касиопея е в първата си четвърт 😜
    Това вече ми идва в повече!
    То не бяха извънземните, от друго измерение, терористи, биоатака от САЩ, или Сомалия... А сега и звездите ни говорят...
    Извинявай, но това ми е в повече, пък и в излишък.
    Нищо лично!
Предложения
: ??:??