13 июн. 2023 г., 01:53

Защото и въпреки 

  Поэзия » Любовная
156 1 0


Ако залитна,
ако стъпя накриво,
ако случайно тръгна да падам,
ръката ти бързо ме стига
и уверено ти ме изправяш.

Ако спечеля,
ако ли връх покоря,
ако постигна лична победа,
ти плътно ми стоиш зад гърба
и с неприкрита гордост ме гледаш.

Ако се губя,
ти ставаш посока.
Ако заплача си нежна утеха.
Ако пък скоча в дълбокото,
скачаш веднага заедно с мене...

Ти ме обичаш
защото и въпреки.
И аз те обичам също така.
Печелиме, губим, залитаме
но се държиме ръка за ръка...

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??