8 февр. 2023 г., 16:12

Защото съм поет 

  Поэзия
500 1 1

ЗАЩОТО СЪМ ПОЕТ

 

Аз не понасям пранги и окови.
Вървя след Бога винаги напред.
И нищичко душата ми не трови.
Свободен съм, защото съм поет.

 

Дете край мене горко да заплаче,
веднага му купувам сладолед.
Дори не чини пукнато петаче! –
свободен съм, защото съм поет.

 

Ако Жена настигна насред пътя,
ѝ подарявам мъничък букет.
И нищо моя поглед не помътя! –
свободен съм, защото съм поет.

 

Троша със думи всяка крива ригла.
Пред властници не връткам пирует.
Където и да тръгна, все ще стигна! –
свободен съм, защото съм поет.

 

Понякога със стиснати пестници
мълча насред завистници безчет.
Аз пея соло в хор от светли птици.
Свободен съм, защото съм поет.

 

8 февруарий 2023 г.
гр. Варна, 9, 45 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??