15 окт. 2009 г., 10:16  

Заспал градът 

  Поэзия » Гражданская
664 0 0

Заспал градът

 

Заспал градът и в него
всичко е заспало.
Топовни изстрели не щат
да промълвят едно начало.

 

Заспал градът и всякой гледа
пръв между другарите да спи.
И всякой хърка - около несрета -
кой за бъдещето ни тъжи?

 

Една е майка ни нещастна

и нейно чедо, комунист.
Един е влакът на борбата
и неговият спътник - машинист.

 

(посветено на Н. Вапцаров)

 

(с думата "комунист" съм се обърнала не само към Вапцаров, но и към всички негови другари, посветили се на делото, и не влагам никакво съвременно значение в тази дума)

© Паулина Зарева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??