1 апр. 2007 г., 08:53

Заспивам 

  Поэзия
1173 0 2
Заспивам! Забравям болката
и спомена горчив!
Заспивам! За да видя слънцето,
стаило се в облачни, прашни мечти!

Заспивам! За да прогоня вятъра,
вледеняващ нозете, треперещи в гняв!
Заспивам! Никой не ми трябва -
само глупава детска усмивка - в нощта!

Заспивам! Без дъх и душа ,
отровена, влюбена...
Заспивам! Ако сърцето е същото -
нека да бъда ... Изгубена...

Заспивам! За да не чувствам
устните в ледния мрак...
Заспивам! Да не проклинам тялото,
уморено от плач!

Заспивам! За да не виждам спомена -
всичко измамно, от що имах нужда!
Заспивам - но умъртвена, в болка,
утрото пак ме пробужда...

© Велина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Красиво е.
    Недей само да спиш-животът е хубав,когато си будна!
  • Важното е да се събудишНе унивай!!!
Предложения
: ??:??