9 сент. 2012 г., 11:49

Затвори тишината 

  Поэзия » Философская
539 0 0

Активност  е

твоето бягство

от себе си.

Този наркотик те кара

да се забравиш.

А не помниш ли кой си,

терзанията ти изчезват.

Иначе твоят дух от миналото

те сграбчва и обсебва.

И трескаво търсиш

вярната си приятелка

"Активност" да те спаси...

А трябва само да съзерцаваш 

цигарата на своето отрицание

как изгаря.

И пепелта сама пада

между пръстите ти

като абсурдност.

И не  остава следа,

нито белег,

защото насилието

в теб над теб

вече отсъства...

Затвори тишината

зад устните си,

за да освободи ума.

Бъди спокоен,

защото си у дома,

четеш вътрешното си аз.

И разбираш, че сложността

на твоя ум

е в неговият механизъм.

Натегнеш ли го -

блокира...

Затова се потопи

в тихото езеро на себе си

и заспи от топлината,

която излъчваш,

бавно и неусетно

като бебе...

© Руска Рулетка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??