Активност е
твоето бягство
от себе си.
Този наркотик те кара
да се забравиш.
А не помниш ли кой си,
терзанията ти изчезват.
Иначе твоят дух от миналото
те сграбчва и обсебва.
И трескаво търсиш
вярната си приятелка
"Активност" да те спаси...
А трябва само да съзерцаваш
цигарата на своето отрицание
как изгаря.
И пепелта сама пада
между пръстите ти
като абсурдност.
И не остава следа,
нито белег,
защото насилието
в теб над теб
вече отсъства...
Затвори тишината
зад устните си,
за да освободи ума.
Бъди спокоен,
защото си у дома,
четеш вътрешното си аз.
И разбираш, че сложността
на твоя ум
е в неговият механизъм.
Натегнеш ли го -
блокира...
Затова се потопи
в тихото езеро на себе си
и заспи от топлината,
която излъчваш,
бавно и неусетно
като бебе...
© Руска Рулетка Всички права запазени