6 мая 2015 г., 22:04

Завист 

  Поэзия » Философская
360 0 3

Умъртвява душата ти бавно,
изкривява ума ти за миг!
И към дъното падаш безславно,
гордостта пазиш с немощен вик!

 

Хората гледаш под лупа,
провали следиш с интерес!
Злобата в тебе се трупа,
омразата взима превес!

 

Проклинаш успехите чужди!
Едва оцеляваш след тях.
Забравяш за своите нужди,
мечтите превръщаш си в прах!

 

Адска болест си хванал!
За щастие има си лек.
Забравяй какъв си станал
и бързо ставай човек.

 

Уважавай успелите хора,
взаимствай от тях всеки ден!
Те ще ти бъдат упора!
Поправи своя свят разрушен!

 

На никой недей се оплаквай!
Поискай, и давай напред!
Само най-доброто очаквай,
и ще получиш своя късмет!

 

Пожелай сполука на всеки,
и завистта в тоз миг победи!
И дните да бъдат все леки,
и сбъдвай ти всички мечти!

© Дориан Кира Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поздравления за темата и гражданската позиция!
  • Актуална и крайно необходима тема, на която трябва да се пише в този
    объркан и полудял свят:"Адска болест си хванал!
    за щастие има си лек.
    Забравяй какъв си станал
    и бързо ставай човек!"
    Поздравление и дано много хора чуят призива ти!
  • Трудно се изкоренява зависта, но с желание и упоритост не е невъзможно...
Предложения
: ??:??