10 июл. 2008 г., 16:26

Завръщане 

  Поэзия
470 0 4
                                                                  На мама

Аз искам да чуя

oнези песни,

в които душата тъгува...

Кавал да надуят,

сърцата са тесни

и много ни струва...

Когато душата тъгува...

 

Аз искам напевите стари,

с които да плача...

За черните угари...

Топящи се в здрача...

И думи,

които да значат...

Които да значат...

 

Аз искам да пия

от старите корени,

където ония

години обронени

ми носят покоя,

на земята, която е моя...

 

Не е нужна сянка

на слава,

от стари предания,

а простата истина в хляба,

горчи ми...

 балканско ридание...

 

Едно тежко хоро

се надига...

във мойто око

сълзата не стига...

За всички заглъхнали песни,

за поколения кротки невести,

разплитали тежки коси,

вятър щом свещта угаси...

 

Аз съм мама,

и на майка ми майката също...

Аз съм премного голяма,

и отдалече се връщам...

От тези утроби, които люлеят

света на колене

и тъгуват... и пеят...

и още ги чувам във мене...

© Евкалипт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??