Завръщам се отново на земята ни свещена,
дочула на камбани песента,
да изпия жаждата си - глътчица любов последна,
да дишам красотата на света.
Погледни ме - светя обновена,
преродена идвам с порив нов,
за неизпяти песни вдъхновена,
събудена от странен, дързък зов.
Примамват ме тревите разлюляни,
цветята шепнат с благослов -
да взема чудесата невидяни,
да се докосна до ръце, протегнати с любов!
Завръщам се - тъй шеметно различна,
посипана със звезден прах,
готова пак да ви обичам,
по новия си път да търся звезден знак!
© Румяна Все права защищены