Здравей, Живот!
Аз пак съм тук
и се усмихвам,
и обичам,
и мечтая!
Добре се справихме със теб,
победихме тази черна смърт.
Дори във Ада,
дори във Рая,
дори в онази черна дупка
да влизам,
аз пак ще се завръщам
при теб, Животе мой!
Не искам място на небето,
не искам облак за постеля
и звезди за свещи.
Това го имам на земята
при теб, Живот!
Не искам друго!
Бъди със мен, Живот любим!
Не ме оставяй
и не ме пъди.
Обичам те, Живот!
Как искам да съм жива
и всяка сутрин да ти казвам,
,,Здравей, Живот,
аз пак съм тук!''
01. 04. 2001.
(след тежка катастрофа)
© Анета Все права защищены