8 мар. 2012 г., 20:59

Зелено небе 

  Поэзия » Любовная
599 0 0

Размиват се нюанси на зелено,

дяволска рулетка се върти...

Зелено е небето, пак опорочено,

и болката в кръвта кипи.

 

Странни гласове се суетят,

дребни стъпки тичат по земята.

Ехидно се смеят, шептят

и  празнотата обзема душата...

 

Подритват грубо, режат плътта

и устните пресъхнали заплюват.

Живота източват... и любовта...

Пощипват ме, че не сънувам...

 

Отнема дъха ми небе във зелено.

Притиска ме лудо, светът се върти.

Тъжно небе, и празно, и  гневено.

И болката не спира да  кипи...

 

Някой махна плахо с ръка...

Успя почти да се усмихне...

 И аз ще МОГА, ако не умра

... ако бъда цяла пак, ако ми мине...

© Аз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??