ЗЕМЯТА НА ЧОВЕКА
Тази необятна, а всъщност толкова малка земя,
е приютила човека от незапомнени времена.
Тя е убежище временно на всяка учеща се душа,
за да узнае всемира, живота и любовта.
Да следваш пътеките свои космични,
във варианти, безкрайни, различни.
Да имаш до себе си кръг от приятели,
близки, роднини и куп обстоятелства.
Усещане за принадлежност към род и родина,
с тънката граница между духа и мисълта.
За да имаш корени и винаги да те има,
сам, доброволно избрал си парчето земя.
То е частица от цялата ни планета - земята,
природа, земна, красива за всяка душа.
Но тази природа, която докосва сърцата,
на всеки с минало, бъдеще и сега.
В далечните стари, велики, добри времена,
прабългарски род потеглил на конете.
Да търси той свещената, чиста и мирна земя.
Поел на Тангра Бог повелите на раменете.
И воден от духа за избора на свободата,
пътувал той по майката, мила земя.
И приобщавал към себе си и племената
на многото, други родове по света.
За да пребъде през вековете
този светъл дух на величие.
И да припомня на поколенията
да отхвърлят чувството на различие.
Обичай страната си като майка една!
Помагай и винаги чрез мисълта!
Мисъл за общия мир, добро и любов.
Поклон пред всеки създаден народ!
Марикуза
5.12.2008г.
Атланта
© Мария Кузманова Все права защищены