Земята вика Марс,
Луната отговаря:
«Е, спрете с този фарс
и сметки без кръчмаря!
Върнете златната
комета! Не е монета!
Тя осветява блатото
на вашата планета!
Няма много време.
Надясно ли?... Наляво?
На кой? На кой му дреме,
че кривото е право!...»
От Марс ни стон, ни вопъл!
Космично оглушал е!
Озон ли е изкопал?
Ще прати!... Обещал е!...