31 окт. 2012 г., 12:50

Зимен сън 

  Поэзия
539 1 1

Зимен сън

Наесен ми става
частичка по-розово,
бримка по-жълто.
Дори да вали,
дъждът се разпява
с езика си морзов,
и пак да нахълтам
ме кани, нали?
Нали не е сиво?
Нали не е кихащо?
Не е завито
от страх презглава?
Напротив -
от радост ронливо,
хихикащо,
с дъх на приканващо влажни дърва,
пропукващи в печката,
в розово, в жълто...
Потракващи.
Морзово.
Току-така.
И ето че някак сама
си покълна
и бързо подаде глава
пролетта.

© Владислава Генова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Колко хубаво на фона на идващата зима! Как да не те обичам с този твой безграничен оптимизъм :*
Предложения
: ??:??