25 февр. 2018 г., 21:47

Златни пенкала 

  Поэзия » Философская
821 0 0

Бездушни златни пенкала

излезете од шкафот

и скријте се зад завесата,

влезете во длабокиот бунар

на секоја човечка душа,

а потоа вратете се во моите вредни раце

да напишеме приказна за почит,

бездушни златни пенкала

дајте ми шанса да полнам страници,

да допрам до полиците на библиотеките,

да се приближам до големите пера.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??