11 окт. 2022 г., 23:30

Злите езици 

  Поэзия
181 1 0

 

Злите езици говорят

Кой го е еня за злите езици?!

Те не говорят

Те удрят с камшици!

С бръсначи те режат!

Ако беше без умисъл! От простотия...

Ако не беше душата прогледнала...

Да подминеш е лесно!

Да забравиш е лесно!

Ала когато,

злодея премислил е всичко!..

Когато изучил е, точно къде да удари!

Камата,  къде да забие!

Как сол и отрова в дълбоките рани

да ти излее!

Туй не човек е! Не е зъл език!

Туй е самата зла сила!

И няма по себе си равна таз гнусотия!

Единствена сила на срещу тази...

е твоята собствена!

Онази, която в сърцето я носиш!

Ти знаеш коя си! Ти знаеш кой си!

Гръб обърни на злите езици!

Гръб обърни на злите сили!

Гръб обърни!

И в светлината върви!

Нека разлагат се в свойта отрова!

Светлината,

света тъй очиства!

Във нея...

за злост няма място!!!

 

Valentina Mitova

26/11/2020

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??