29 июн. 2016 г., 07:56

Зрелище 

  Поэзия » Пейзажная, Другая
610 1 2

танцът на пеперудата

и ето я 
окъпана в река
рисува кръгове
над горещия асфалт
***
на едното крило
шарени точки
като разлята боя
на художник
***
като недовършена картина
като недоизваяно тяло
седеше пеперудата
***
танцът й
нежен такъв
във въздуха
не иска следи
да оставя
***
а той
безпристрастно гледан
от приятелки
от стотици очи
вперени
само танц
и нищо повече

© Любослава Пиринкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??