Звезда
Горе на небето,
виж - блести звезда -
ярка, искрометна.
В звездните стада
Първенката тя е.
Със луната нощем
само си играе.
Тя - звездата мощна.
Братята ù леко
светят, без следа.
Всеки отдалеко
вижда таз звезда.
© Калин Барбов Все права защищены