19 мая 2009 г., 05:57

Звездна трева 

  Поэзия » Любовная
748 0 4

Следя как сянката ти лека

танцува в звездната трева

посред земята и небето,

между живота и смъртта.

 

Не стигат думите – танцуваш:

над теб звезди, звезди под теб;

въздушната ти сянка плува

край твоя уморен поет.

 

Сама танцуваш в нощ прозрачна –

летиш над звездната трева.

Протягам длан, но ти проблясваш

и се разтваряш във нощта.

© Иван Миланов Шопов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??