10.08.2011 г., 9:14 ч.

* * * 

  Поезия
544 0 2

Има ли "трудно" в съновника?

- Да, силна съм отскоро...

Да, насън съм по-решителна.

Изчерпани наяве са

... надеждите на Полковника.

- Да, друга съм!

... разплетена

кълбо от сива прежда,

дим лилав,

със Полковника

умря една надежда

- Да, ало?!...

 

Празно ми е

като несбъдната разходка,

защото с теб си поседяхме

... много

на една измислена веранда

(аз исках да измислим лодка!)

паднах,

(не, не искам помощ!)

достатъчно ми е напуснато

и не забравяй 

(на стълбите!)

чувала със

... "Сбогом"

 

- Бяла веранда,

да, изправена съм друга, мамо!

- Ало?!...

гласът в телефона

разлиства съновника

Полковникът... си отиде

- Да, аз съм...!

(да, аз съм воин)

Видя ли ме?

Да, отскоро

в слушалката

виолетово

ново

... изтръгнато

и туптящо поднесено

с риган

отново...

- Да, боклукът е на верандата!

в съновника няма "интрига"

- Той си тръгна, мамо!...

да, отскоро...

 

- Чакащо и червено

туптеше

празното на стълбите,

а кълбото прежда,

напоено с мечти,

се разплете

по веранда,

боядисана в черно...

(свършено беше)

- Да, мамо,

нямам нужда

от Полковника...

 

 

 

© Мирослава Грозданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??