13.10.2005 г., 9:48 ч.

*** 

  Поезия
676 0 0
             Ти знаеш ли какво е самота,
             поне веднъж почувствал ли си се излъган,
             обичал ли си без да те обичат,
             ръка за помощ протягал ли си,
             чувал ли си тишината как боли?
             А сърце разкъсвано от чувства
             виждал ли си как кърви?
             Усещал ли си как със тихи стъпки
             си е тръгвала жена,
             вървял ли си по път безкраен,
             изживял ли си предателството на приятел?
                Ако за теб това е самота -
                                не ме ревнувай,
                обичам те - не се преструвам.
                Аз знам какво е от любов
                                     да си ранен,
                не те обичам, за да отмъщавам.
                По малко нежност искам всеки ден,
                от страст не се разкъсвай,
                                       не ревнувай,
                не ме плаши - рискуваш да избягам.
             Аз искам при теб да остана.
             Обичай ме, не ме ревнувай.
             ...Не искам да усетиш
                              какво е самота...
             Не ми пречи да изживея
                      една несбъдната мечта.

© Димитрина Станчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??