28.05.2005 г., 2:04 ч.

* * * 

  Поезия
862 0 3

в памет на дядо ми, който беше пчелар

 

Поетът е като пчеличка,
която произвежда мед.
Любов от първата лъжичта
предлага ни изкусния поет.

Но на света поети има много,
и тъй и много видове от мед –
липа, акация, ей, богу...
Един поет и друг поет...

Но майсторството на поета
не е в самата сладост на меда,
а в силата духовна на естета
да промени към по – добро света.

И тъй, вий сладко си хапнете
от моят поетичен мед,
но само туй от мен помнете:
Пчеличката не е поет

© Маргарита Дянкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • можеше да е малко по-кратко, защото така "мед" и "поет" се повтарят просто твърде много пъти.. иначе е.. еми сладко
  • Хубаво е!!! Сигурно дядо ти би го харесал
  • Ммм, вкусно)))
Предложения
: ??:??