26.06.2007 г., 13:26 ч.

* * * 

  Поезия
1132 0 6
                                                 

 

 

 

 

                                                     ПРИЯТЕЛСТВОТО

 

 

                                    ПРИЯТЕЛСТВОТО - ДУМА НАЙ-ГОЛЯМА,

НЕТЪРСЕЩО И НЕИЗИСКВАЩО ЛЪЖИ.

ЗА НЕГО НЕПРЕОДОЛИМИ ПРЕЧКИ НЯМА,

ЧОВЕК БЕЗ НЕГО МНОГО, МНОГО ЩЕ ТЪЖИ.

 

ПРИЯТЕЛИ УЖ ВСИЧКИ ХОРА ИМАТ,

ОБИЧАТ ГИ, ПОСРЕЩАТ ГИ С ПОГЛЕД БЛАГ -

ПРИЯТЕЛИ, КОИТО САМО СА НАУЧЕНИ ДА ВЗИМАТ,

ТЕ СТРАШНИ СА, ПО-СТРАШНИ СА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ТИ ВРАГ.

 

НИЕ НАШАТА ЛЮБОВ ИМ ДАВАМЕ, НО НЕ НА ЗАЕМ.

ДУШАТА СИ РАЗКРИВАМЕ ПРЕД ТЯХ ДОРИ.

ЩЕ НИ ОТВЪРНАТ ЛИ СЪС СЪЩОТО? ТОВА НЕ ЗНАЕМ,

ЗАТОВА, КОГАТО НАРАНЯТ НИ, СТРАШНА БОЛКА НИ ГОРИ.

 

И АЗ ОБИЧАХ МНОГО ХОРА,

И ИМ ДАВАХ ОТ СЕБЕ СИ ЧАСТИЦА НА ВСЕКИ, ДО ЕДИН

ОБИЧАХ, ВЯРВАХ ИМ, ДОКРАЙ СЕ АЗ РАЗДАВАХ,

ПРОЩАВАХ АЗ ОТНОВО И ОТНОВО НА ПРИЯТЕЛЯ ЛЮБИМ.

 

ПРИЯТЕЛСТВО АЗ ВЕЧЕ НИКОГА НЕ ЩЕ ДА ПРОСЯ,

ЗАЩОТО ПО-ДОБРЕ ЧОВЕК ДА БЪДЕ САМ.

НЕВЕРНИЦИ-ПРИЯТЕЛИ НЕ ИСКАМ АЗ В ДУШАТА СИ ДА НОСЯ:

ОТ ТЕХНИТЕ ЛЪЖИ БОЛИ - ТОВА ГО ЗНАМ.

 

АЗ ЗНАМ - ПРИЯТЕЛСТВОТО НЕ Е ПРОСЯК СТАР,

ПРОТЕГНАЛ ДЛАН ПРЕД МНОГО МИНУВАЧИ.

ПРИЯТЕЛСТВОТО, ТО Е БОЖИ ДАР,

ТО ПРАВИ СЕ С УЧАСТНИЦИ, А НЕ СЪС ЗЯПАЧИ!

 

 

 

 

© Соня Чакърова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??