6.09.2013 г., 11:42 ч.

* * * 

  Поезия » Любовна
351 0 0

И лъгала, и лъгана,

но истинска сега за теб -

ранима, крехка и разголена

без закрилата на фалша за момент.

 В две плахи, молещи очи

можеш тихо да потънеш,

или от страх да не горчи

искрата в болка да превърнеш.

Обичах, бях обичана,

знам може да не си и ти,

ала всичко някак е обречено,

ако нямаме сега мечти.

Мъченица, но и грешница

не веднъж била съм аз,

но това е ред от нова страница

с недовършена история за нас.

Като сън може да отмине

или да остане тъжен спомен,

но и вечна да е може…

Реши ли, идваш ли със мен?

Бях чакана и чакаща,

нетърпелива ще съм днес.

Нима не знаеш още?

Тръгвам, щом няма да ме спреш.

© Мартина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??