Човек се опознава
в мъката –
чрез болката израства.
*
Човек се опознава
в трудното –
когато му е ясно.
*
Човека преценяваме
по силата –
която оправдава.
*
Човека няма слабости
или ги надживява.
*
Да си човек е много трудно!
А слабостта е толкова човешка
и много лесно побеждава...
© Благодат Всички права запазени
но не ми се вглежда
само е тук като пример:
Човек се опознава
в мъката –
чрез болката израства.
не се израства чрез болка
болката просто... индикира че нещо се случва
някаква промяна
както когато растат мъдреци
в тоя ред на мисли и когато един зъб се разваля пак боли
та...
мисля стана ясно