5.11.2007 г., 11:55 ч.

?????? 

  Поезия » Гражданска
665 0 4

                                                             „...когато човешкият вик е по-слаб

от лая на автомобилните спирачки..."

Стефан Цанев

Човешки индивид.

Зовът на природата...

Следоргазмен вик:

- зародиха се родове.

 

Обединиха се в племе.

А племената в съюз.

Но бяха до време:

- настъпи етносен смут.

 

Етнос, племе, род

- една територия.

Ето ти тебе - народ:

с общо минало, с обща

                история.

 

Пазарни отношения - нация.

Роди се модерния роб.

А сега накъде? Глобализация?

Или дестинация -

                   питекантроп...

 

 

 

 

 

© Бина Влади Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??