15.03.2024 г., 20:44 ч.

Абдикация 

  Поезия
117 2 1

Аз да не съм слънце, 

бе Боже –

та да огрявам

абсолютно навсякъде?

Бас ловя, че и Ти даже

                         не можеш

да помниш всеки 

номер

                   от указателя.

Само дето на Теб 

ти палят свещички –

та да сведеш очи 

в правилната посока.

Мен ме гледат право

в очите –

                         всички.

Колкото адски ниска,

точно толкова съм и

висока.

Искат, 

                 очакват, 

изискват!

Всъщност –

приемат, че съм им даденост.

Хайде, от утре,

ако им стиска –

да си направят

 

към мен (но въжен!)

 

мост.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И много зорко следи-да не долетят дяволи
    с ангелски криле!Преди и на мен са додявали,
    че са мними божества!И не слизай от престола!
    Тогава ще дочуеш слова:"Вижте,царицата е гола!"
Предложения
: ??:??