7.03.2017 г., 19:12 ч.

Ако беше ... 

  Поезия
234 1 3

 

 

 

 

 

 

Колко светът е разнолик
досега Живот ми ти показваш,
но ти самият защо си миг
някога дали ще ми разкажеш?

Защо светът бил е и преди,
и пак след мене ще го има,
а от капка аз съм се родил
и като бързей ти ще ме отмиеш?

Ех, Живот, само ако беше вечен,
знаеш ли как щях да те живея -
като вита до безкрай родопска песен,
от любовта родена на Орфея ...!

 

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??