16.01.2008 г., 16:24 ч.

Ако дойдеш 

  Поезия
1168 0 28

 

Ако дойдеш, ще ти налея вино,
на дълги глътки ще се призная.
Има много избрани с мисия,
но не
всички споделят  тайната.
Как по ръста на болка да се достига
ш,
без тя да обсебва пътя ти.
Не избраните го намират извора,
а избралите да го търсят.
Не е нужно да си ми ближен,
за да разбирам душата ти.
Ще ти дам последната риза,
ако трябва да те спасявам.
Ще направя водата вино,
ако си жаден за чудо.
Ще те науча да се достигаш,
без в болката да се влюбваш.
И по ръста на смисъла
ще си простиш
себеблудствата.
Ако вярваш, че си невинен,
не е нужно да се
разпъваш.
Не твърдя, че аз
съм истината,
нито че тя е във виното ми.
Ако дойдеш, аз ще съм извора
.

Ще избереш ли да ме откриеш?

© Бистра Малинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??