17.01.2008 г., 11:18 ч.

Ако искаш да бъдеш 

  Поезия
823 0 3

Ако искаш да бъдеш различен,

ако искаш да бъдеш човек,

ти не трябва да бъдеш себичен,

даже пътят да не бъде лек.

 

Ако искаш да бъдеш свободен,

ако искаш да бъдеш мечта,

ти не трябва да бъдеш доволен

от постигнати малки неща.

 

Ако искаш да бъдеш спокоен,

ако искаш да бъдеш море,

ти не трябва от вятъра волен

да отнемаш доброто небе.

 

Ако силата искаш да имаш,

ако искаш да имаш криле,

мъдростта от живота да взимаш,

скрита в толкова много нозе.

 

Ако вятъра искаш да имаш,

ако слънцето искаш да спреш,

ти не трябва човек да презираш,

даже поглед от свян да сведеш.

 

Ако всичко това си го искал

и повярваш в добри чудеса,

никой вече не би те притискал,

пътя следвай и вярвай в това!

 

 

 

 

© Силвия Митова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Как не съм го прочела цял ден!! Браво!!!Страхотно е!!!Поздравявам те, Силве!!!Ще си го препрочитам пак!!!!Браво!!!
  • Браво! Мъдро и истинско.
    с обич, Силвия.
  • О, страхотна позиция и мъдрост!
    Поздравявам те най-сърдечно затова!
Предложения
: ??:??