18.05.2006 г., 0:19 ч.

Ако можех 

  Поезия
742 0 1
Ако можех бих полетяла,
като птица над земния мир.
Ако можех бих те оставила,
за да ме търсиш надлъж и на шир.

Ако можех бих станала роза,
за да бода аз нечий ръце,
ако можех бих станала фея,
за да съм винаги с теб и твойто сърце.

Ако можех бих забравила онзи,
който мъка голяма ми причини.
Ако можех бих обикнала тебе,
защото щастливи сега са моите дни.

Ако можех да бъда ангел,
щях да те пазя от зли ветрове.
Ако можех да съм самодива,
щях да съм господарка на твойто сърце.

Но аз просто си оставам такава.
Горда, упоритa, най-щастлива на света.
И днес е денят, в който разбирам,
че за теб копнее моята душа.

Затова - бъди до мен! Обичай ме! Зови ме!
Защото сега ще дотичам до твоя праг.
Сега мечтай за мен - когато съм в морето,
защото утре може да съм на делечен бряг!

© Яна Келорска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??