10.10.2009 г., 11:55 ч.

Ако твърдя, че те обичам 

  Поезия » Любовна
1096 0 2

Ако твърдя, че те обичам, защо се бих тревожил,
че  днес от мен се отричаш 
и чувствата към друг си вложи.
Поиска да си тръгнеш на рождения ми ден -
свободна си, върви - "няма проблем".
Пет години за три дена разменяш,
толкова ли отблизо го гледаш?
"Уравновесен бил и по-красив",
"по-голям му бил и талантлив".
Подарък не искам... това ми стига!
В нравственост сърцето ми днес се издига.
Прощавам  всичко, дори за теб се моля,
казвам си: "Да бъде божията воля!"
Щастлив съм, че  сега си по-щастлива,
въпреки че сълзи лицето ми обливат.
Изпита си взех, дори да губя!
Дадох  това, което искаш да получиш.
Нека ми се смее целият свят, 
днес  изгубил се чувствам по-богат.

Че да обичаш, значи да прощаваш
и  да даваш, без да получаваш.


© Димитър Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Казват, че истинският щастливец е не този, когото обичат,
    а този който обича! Прекрасен стих си сътворил, посветен
    на силата на любовта и непреходни общочовешки ценности!
    Поздрави за мъдрия поет! БЪДИ!
  • ...Да даваш, без да получаваш...Поздрав!
Предложения
: ??:??