Алабаланица
Сред върбите вятър плаче
и листа търкаля полумракът -
пак рефрен познат напява,
сякаш черна гарга грачи -
вятър сред върбите плаче.
Изгревът зад облаци се крие
от случайни минувачи -
времето години пие,
а пък гаргата отново грачи -
изгревът зад облаци се крие.
Болка се таи в сърцето
от мечтите забранени,
от тъмата във полето
гаргата отново грачи -
болка се таи в сърцето.
Болка се таи в сърцето -
гаргата отново грачи,
от тъмата във полето,
от мечтите забранени -
болка се таи в сърцето.
Изгревът зад облаци се крие,
гаргата отново грачи -
времето години пие
от случайни минувачи -
изгревът зад облаци се крие.
Вятър сред върбите плаче
сякаш черна гарга грачи -
пак рефрен познат напява
и листа търкаля полумракът -
вятър сред върбите плаче.
Велико Търново 1992г.
© Стоян Владов Всички права запазени