28.08.2007 г., 22:17 ч.

АЛИСА 

  Поезия
440 0 2

АЛИСА

 

 

                        “…twenty four years

                        I’ve been living

                        Next door to Alice…”

 

Създадена била съм

както Ева –

за любов и грях.

Но защо в живота

всеки флирт

посрещам

с радост, с весел смях?

 

Създадена била съм,

както Нике –

под славна звезда.

Но защо в живота

винаги пропускам

дъха, цвета и венеца

бял на любовта?

 

Създадена била съм

за един от вас.

Но се питам често

смелост в ляво бие ли

и дали ще има

нейде светло

щастие за нас...!       

 

„Сигурно ще я погледна

без да съм си разрешил...

...сигурно съм си загубил

разума завинаги,

щом изтръпвам още буден

от очите незабравени...

 

 

19.08.2007г.

 

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??