1.04.2006 г., 19:40 ч.

Ангели няма 

  Поезия
694 0 3
Вихрен облак, силен вятър,
студ, пронизваща тъга,
после пелена безкрайна
скрива пустата земя.
Сняг се сипе-нежност кротка,
изкупуваща вина
пада в бездна непозната
и изчезва без следа.
" Тихо, тихо"- шепне мракът,
"Нека всластва тъмнина,
нека никой да не вижда
истинска искра!
Нека бурята да пее,
да се носи самота,
нека любовта угасне
и се срине верността"
"Нека , нека"-ехо глухо
носи сух гробовен глас,
тук снегът го задушава,
тук минута равна е на час.
Няма ангели за никой,
всички имат своя път
и ако го отстояват
могат горди да умрат

© Роксана Медичи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??