3.12.2008 г., 21:52 ч.

Ангелско 

  Поезия
751 0 2

                                                                     Ангелско                                                                           

                                       Ангелско е да си жив...

                                       изпратен да усмихнеш света, да оставиш светла диря.

                                       В обятията на майката земя си струва после да умираш.     

                                       Хубаво е да живееш...

                                       да чувстваш, плачеш и се смееш, 

                                       да тичаш бос по утринна роса,

                                       да имаш допир със звездите, с нощта.

                                       Да гониш вятъра безмълвен,

                                       но пак да ти разказва той

                                       колко за света си важен...

                                       щом си тук - значи си герой...

                                       Да гледаш слънцето в очите,

                                       да слушаш птичи стонове и вопли,

                                       в душата ти искрици на мечтите

                                       и една обич, която да те топли.

                                       Струва си да видиш всичките неща,

                                       които смазващо те натъжават,

                                       как се карат хората добри,

                                       в името на нещо как прощават.

                                       Минаваш - въздухът трепери...

                                       защото ангелско е - ти си жив...

                                       изпратен да оставиш светла диря.

                                       В обятията на майката земя си струва после да умираш.

                                           

                                 

© Ивелина Паунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??